EU sredstva za komercijalizaciju inovacija poduzeća

Ministarstvo poduzetništva najavljuje natječaj „KOMERCIJALIZACIJA INOVACIJA U PODUZETNIŠTVU“ kojim će se financirati ulaganja u razvoj i komercijalizaciju inovativnih proizvoda i usluga koje će imati pozitivan učinak na poslovne rezultate i rast poduzeća te s tržišnim potencijalom na međunarodnoj razini.

Najniža vrijednost potpore iznosi 760.000,00 kuna a ne može prijeći prag od 7.600.000,00 kuna uz sufinanciranje od 50% od strane poduzetnika.
Natječaj je namijenjen mikro, malim i srednjim poduzećima koji:

  • su registrirani u RH u trenutku plaćanja potpore s registriranom djelatnosti najkasnije u godini koja prethodi godini predaje projektne prijave
  • ima zaposlenu osobu na temelju sati rada u mjesecu koji prethodi projektnoj prijavi;
  • ima pozitivno financijsko poslovanje u godini prije prijave projekta


Projektom će se financirati aktivnosti koje omogućuju Prilagodba razvijanog (vlastitog) proizvoda/usluge zahtjevima tržišta i/ili Primjenu (komercijalizaciju) rezultata vlastitog istraživanja i razvoja s pokrivenim troškovima kao što su usluge za razvoj, zaštita intelektualnog vlasništva, trošak osoblja, najam i troškovi prostora i opreme, te nabava patenata i licenci.


Natječajem su priznati troškovi izrade natječajne dokumentacije u iznosu od 75% što prijaviteljima omogućuje stručnu pomoć pri osmišljavanju i razradi projektnog prijedloga.
Objava natječaja se očekuje tijekom jeseni 2016, i bit će otvoren do kraja 2017. godine.


Ukoliko imate projektnu ideju i treba vam priprema kvalitete prijavne dokumentacije slobodno nas kontaktirajte na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili brojeve telefona +385 1 7899 701 i mobitela 098 17 66 074.

    Pričekajte, stranica se učitava...