Nova sredstva za poljoprivrednike

Ministarstvo poljoprivrede je izdalo natječaj “Zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva u cilju smanjenja štetnog utjecaja na okoliš”.

Natječaj je namijenjen malim, srednjim i velikim poduzećima kao i fizičkim osobama upisanim u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava.

Moguća ulaganja uključuju:

  • ulaganje u građenje skladišnih kapaciteta za stajski gnoj i digestate uključujući opremu
  • ulaganje u strojeve i opreme za utovar, transport i primjenu gnojiva – mineralnog i organskog gnojiva, za vlastite potrebe
  • kupnja ili razvoj računalnih programa;
  • kupnja prava na patente i licence, autorska prava, registracija i održavanje žigova

Od ukupno dostupnih  20.000.000,00 eura. najmanja potpora može iznositi 5.000,00 eura, a najviša može iznositi 1.000.000,00 eura što čini sufinanciranje do 75% od ukupnih prihvatljivih troškova. Sufinanciranje se može i povećati ukoliko projekt prijavljuje mladi poljoprivrednik ili je lokacija projekta u planinskim područjima ili su ulaganja povezana s poljoprivrednim okolišem i klimatskim promjenama i s ekološkom poljoprivredom,.

Rok za podnošenje prijava je do 27. siječnja 2016. godine.

Ukoliko imate projektnu ideju, slobodno nas kontaktirajte Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili brojeve telefona +385 1 7899 701 i mobitela 098 17 66 074

    Pričekajte, stranica se učitava...